L’Agencia Estatal de Investigación ha publicat la resolució provisional de la convocatòria 2018 de les Acreditaciones y ayudas públicas de «Centros de excelencia Severo Ochoa» y de «Unidades de excelencia María de Maeztu».

Actualment, hi ha 29 centres «Severo Ochoa» i 20 unitats «María de Maeztu». Cal destacar que més de la meitat (25 del total de 49) es troben a territoris de llengua i cultura catalanes. Així, Catalunya compta amb 14 centres i 7 unitats; el País Valencià té 2 centres i 1 unitat; i, per últim, les Illes Balears disposen d’1 unitat.

L’objectiu d’aquestes acreditacions d’excel·lència científica és l’enfortiment institucional (cal elaborar un programa estratègic) i la potenciació de la projecció internacional dels centres i unitats d’investigació que destaquin per la rellevància i l’impacte elevat dels seus resultats en l’àmbit mundial, així com per la capacitat innovadora i la relació amb el sector empresarial. Per un període de 4 anys, la distinció «Severo Ochoa» concedeix 4 milions d’euros i la «María de Maeztu», 2 milions d’euros.

Amb un pressupost global de 30 milions d’euros, la resolució provisional de la convocatòria 2018 ha concedit 6 acreditacions «Severo Ochoa» (que inclouen el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’Enginyeria (CIMNE); el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF); l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (CSIC-IDAEA); l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal); i, finalment, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)) i 3 acreditacions «María de Maeztu» (hi és present el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)).

Per a més informació, podeu consultar la resolució provisional de la convocatòria 2018 de les Acreditaciones y ayudas públicas de «Centros de excelencia Severo Ochoa» y de «Unidades de excelencia María de Maeztu» de l’Agencia Estatal de Investigación, així com altres entrades sobre aquest tema publicades per l’Observatori de la Recerca (OR-IEC).