L’European Research Council (ERC) ha presentat la publicació Annual Report on the ERC activities and achievements in 2018. La missió de l’ERC és impulsar les fronteres del coneixement generat per la recerca europea. Per això, es segueix l’estratègia de proporcionar finançament atractiu i a llarg termini amb el criteri únic d’excel·lència, per donar suport als investigadors en la realització d’investigacions innovadores i d’alt risc.

En el marc del programa Horizon 2020 (2014-2020), l’ERC disposa d’un pressupost global de 13.000 milions d’euros. L’estructura de l’ERC està dirigida per un Scientific Council amb 22 membres de prestigi internacional, que reben el suport de l’ERC Executive Agency (ERCEA). Els ajuts que ofereix habitualment l’ERC són: Starting Grants (StG); Consolidator Grants (CoG); Advanced Grants (AdG); Synergy Grants (SyG); i finalment, Proof of Concept Grants (PoC).

Des de l’any 2007, l’ERC ha finançat més de 9.700 projectes a 34 estats europeus. Els investigadors finançats corresponen a 77 nacionalitats diferents.

D’altra banda, més de 60.000 investigadors i altres professionals han estat contractats pels equips d’investigació dels projectes finançats. Pel que fa als resultats, els projectes han generat 116.000 publicacions científiques i s’han adjudicat 1.300 premis de prestigi a investigadors ERC.

Per a més informació, podeu consultar el document Annual Report on the ERC activities and achievements in 2018 de l’ERC.