El Global Research Council (GRC) ha publicat l’informe Responsible Research Assessment Global Research Council (GRC). Conference Report 2021. Aquest informe presenta el context de la conferència virtual sobre avaluació responsable de la recerca que es va dur a terme del 23 al 27 de novembre de 2020, amb el suport del GRC. També inclou algunes anàlisis clau i els principals resultats de la conferència i proposa els propers passos per al GRC.

El GRC és una xarxa virtual d’agències de finançament de la investigació dedicat a la promoció de compartir dades i millors pràctiques per a una col·laboració d’alta qualitat entre agències de finançament de tot el món.

La «Global Research Council Virtual Conference on Responsible Research Assessment (RRA)» té com a objectiu desenvolupar un programa compartit sobre la comprensió del tema de l’avaluació responsable de la recerca (RRA d’acord amb les sigles en anglès). Val a dir que reuneix ponents internacionals d’organitzacions participants del GRC i dona a conèixer els processos i criteris RRA amb finançadors a nivell mundial.

Els punts clau de discussió de la conferència són:

  1. L’avaluació de la recerca dona forma a la cultura de la investigació
  2. Diversos sectors de l’R+D generen una investigació d’alta qualitat i impacte
  3. Fomentar un sistema d’R+D que no perjudiqui a la diversitat
  4. La investigació i l’erudició són esforços transnacionals
  5. Totes les parts interessades en l’ecosistema d’R+D desenvolupen un paper vital en la seva construcció

Per a més informació podeu consultar l’informe Responsible Research Assessment Global Research Council (GRC). Conference Report 2021 al lloc web del GRC.