La Conferència, que porta per títol «The Circulation of Science and Technology», té la voluntat d’estimular l’estudi i el debat sobre la difusió de la ciència i de la tecnologia. Organitzada per la Societat Europea d’Història de la Ciència (ESHS) i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), aplegarà investigadors d’arreu del món i tindrà lloc a Barcelona del 18 al 20 de novembre.

La circulació d’idees, les teories i els mètodes que s’han usat al llarg dels anys; els llibres, les il·lustracions i els manuscrits que es conserven; els viatges, la transmissió de coneixements i la influència dels contextos locals, són alguns dels temes que es debatran en aquesta trobada. Durant els tres dies que durarà el congrés, la Universitat de Barcelona (UB) i l’IEC acolliran ponències sobre la història de la ciència de l’educació, els viatges dels científics a Europa durant el segle XVI o la ciència en l’esfera pública de la Barcelona de final del segle XIX i començament del XX.

Per a més informació, podeu accedir al programa, horaris i resums de les conferències a l’apartat Program del lloc web de la 4ESHS. Així mateix, podeu consultar l’entrada Mig miler d’investigadors de tot el món debatran sobre la circulació del coneixement científic i tecnològic,  publicada el 16 de novembre del 2010, al lloc web de l’IEC.