Enguany, la 26 Setmana de la Ciència (SC21) se celebrarà del 12 al 21 de novembre i se centrarà en el tema de la sostenibilitat. En concret, es commemorarà l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya.

Altres temes rellevants que s’emmarquen en aquesta edició són: els 150 anys del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, biòleg i polític; els 100 anys del naixement de Teresa Juvé i Acero, escriptora, pedagoga i mestra; i els 100 anys del naixement de Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural. A més, l’any 2021 coincideixen dues fites clau en l’evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de Sonda Pròxima, el microscopi STM.

En el marc d’aquesta iniciativa, s’organitza un concurs de cartells per a seleccionar el cartell representatiu de l’SC21. La temàtica versarà sobre sostenibilitat, ja sigui des del punt de vista econòmic, social o mediambiental. El concurs està adreçat a tothom i cada concursant podrà presentar-hi un màxim de tres obres, que hauran de ser originals i inèdites.

El termini màxim de presentació dels pòsters serà el 13 de setembre de 2021 a la seu de la FCRI. El cartell seleccionat serà premiat amb 1.000 euros. El veredicte del cartell guanyador es farà públic durant la segona quinzena del mes de setembre.

Així mateix, s’organitza un concurs de monòlegs. L’objectiu del concurs es promoure la comunicació de la ciència d’una manera sintètica, amena i entenedora i utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals, sense el suport d’eines per a presentacions.

El termini màxim de presentació de propostes de monòlegs serà el 18 d’octubre de 2021 a la seu de la FCRI. El concurs premia els tres millors monòlegs seleccionats pel jurat (1r premi: 1.000 euros, 2n premi: 600 euros i 3r premi: 400 euros).

Per a obtenir informació més detallada, podeu consultar les bases del concurs de cartells i les bases del concurs de monòlegs al lloc web de la FCRI.