Del 9 al 18 de novembre de 2018, se celebrarà la 23a Setmana de la Ciència (SC18). Els temes centrals de l’edició d’enguany són: el patrimoni cultural amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, promogut per la Unió Europea (UE); la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.

La SC18 està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat de Catalunya. Durant aquest esdeveniment, se celebraran centenars d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori: jornades de portes obertes; itineraris guiats; taules rodones i conferències; exposicions; xerrades; jocs; tallers científics; entre d’altres.

La sessió inaugural tindrà lloc el dijous 8 de novembre, a les 10 hores, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). L’acte començarà amb la conversa «Fabra, l’enginyeria verbal» entre M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC i catedràtica de lingüística i terminologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i Màrius Serra, membre de la Secció Filològica de l’IEC, escriptor i periodista. Seguidament, tindrà lloc la taula rodona «L’estudi científic del llenguatge des de Fabra», organitzada per la FCRI amb el suport de l’IEC.

En el marc d’aquesta iniciativa, al claustre de l’IEC s’exhibirà l’exposició de cartells que van participar al concurs per seleccionar el cartell representatiu de la SC18. L’exposició romandrà al claustre de l’Institut del 8 al 16 de novembre.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la SC18.