Del 10 al 19 de novembre de 2017, se celebrarà la 22a Setmana de la Ciència (SC17). El fil conductor de l’edició d’enguany és el turisme sostenible amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, promogut per les Nacions Unides. En aquest context, es posa èmfasi en el paper del turisme en cinc àmbits clau: creixement econòmic inclusiu i sostenible; inclusió social, ocupació i reducció de la pobresa; ús eficient dels recursos, protecció ambiental i canvi climàtic; valors culturals, diversitat i patrimoni; i, finalment, la comprensió mútua, pau i seguretat.

La SC17 està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i la Generalitat de Catalunya. Durant aquest esdeveniment, se celebraran centenars d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori: jornades de portes obertes; itineraris guiats; taules rodones i conferències; exposicions; xerrades; jocs; tallers científics; entre d’altres.

La sessió inaugural tindrà lloc el dilluns 13 de novembre, a les 10 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). La sessió comptarà amb les intervencions de Francesc Subirada, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Esteve, president de la FCRI, i Joandomènec Ros, president de l’IEC. També, Miquel Puig, director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), hi pronunciarà la conferència inaugural «Paradoxes turístiques». Seguidament, tindrà lloc la taula rodona «El model de turisme a la Catalunya del segle XXI», organitzada per la FCRI amb el suport de l’IEC. Per poder assistir-hi cal omplir el formulari d’inscripció.

En el marc d’aquesta iniciativa, al claustre de l’IEC s’exhibirà l’exposició de cartells que van participar al concurs per seleccionar el cartell representatiu de la SC17. L’exposició romandrà al claustre de l’Institut del 10 al 17 de novembre.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la SC17.