Fundació Bancària la CaixaLa Fundació Bancària ”la Caixa” ha presentat els 20 projectes seleccionats en la resolució de la primera convocatòria competitiva d’investigació biomèdica a Espanya i Portugal. L’objectiu d’aquesta convocatòria és potenciar projectes triennals d’excel·lència adreçats a lluitar contra les malalties amb més impacte arreu del món.

Amb un mínim de 12 milions d’euros anuals destinats a aquesta nova convocatòria, la Fundació Bancària ”la Caixa” és la primera entitat filantròpica espanyola i una de les principals a escala europea en inversió en recerca en ciències de la salut. En el procés d’avaluació de les 785 propostes presentades a la convocatòria hi han participat 256 experts de prestigi internacional.

Dels 20 projectes seleccionats, 16 són coordinats per entitats de l’Estat espanyol i 4 entitats de Portugal, amb la presència d’alguns socis internacionals. Per comunitats autònomes, Catalunya coordina 10 projectes (6 per centres CERCA i 4 per universitats), seguida de Madrid (4), el País Valencià (1) i el País Basc (1).

La distribució dels projectes per àrees és la següent: 5 projectes sobre malalties neurològiques; 4 projectes sobre malalties cardiovasculars; 4 projectes sobre malalties infeccioses; 4 projectes sobre malalties oncològiques; i, per últim, 3 projectes transversals. De forma addicional, s’ha seleccionat un projecte sobre l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en el marc d’un acord entre la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundación Luzon.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Fundació Bancària ”la Caixa”.