El Govern ha aprovat que ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, destini 20 milions d’euros al centre tecnològic de referència Eurecat i als seus centres adscrits. Aquesta subvenció té l’objectiu d’impulsar la seva activitat i reforçar la transferència de tecnologia a les pimes catalanes.

Aquest ajut permet potenciar el desenvolupament de línies de recerca industrial pròpia per tal de generar tecnologia diferencial, i que posteriorment incorporaran les pimes catalanes. És un dels mecanismes que garanteixen l’accés d’aquestes empreses a l’R+D+I empresarial per guanyar competitivitat mitjançant serveis, contractes, llicències de patents o creació de noves empreses de base tecnològica.

Eurecat es va crear l’any 2015 i agrupa centres tecnològics catalans. Actualment, compta amb més de 650 professionals i té onze seus distribuïdes pel territori català. Aquesta entitat dona suport a projectes de creació de Noves Empreses de Base Tecnològica (NEBt), a partir de tecnologies desenvolupades pel propi centre, en col·laboració amb altres empreses o en activitats de transferència tecnològica. D’altra banda, Eurecat i el centre tecnològic Leitat tenen un acord de vinculació permanent amb l’objectiu d’aprofitar les sinergies entre ambdues entitats, millorar l’eficiència i productivitat i incrementar la massa crítica.

Eurecat és una de les 84 entitats que compten amb el segell TECNIO que atorga ACCIÓ. Aquesta acreditació identifica els agents tecnològics més qualificats (centres tecnològics, hospitals, universitats, grups de recerca, enginyeries o empreses) que ofereixen tecnologia a les empreses catalanes per a crear o millorar nous productes o processos, resoldre els seus reptes tecnològics i participar en programes internacionals d’R+D+I.

 Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.