1Science, una empresa canadenca que desenvolupa eines per a l’accés integral i l’anàlisi de continguts acadèmics amb accés obert, ha presentat el sistema de descoberta i anàlisi 1Findr. Aquesta plataforma inclou 90 milions de documents publicats en revistes especialitzades, dels quals 27 són amb accés obert, en tots els camps de la recerca, en tots els idiomes i de tots els països. Tant la versió gratuïta com la institucional ofereixen més del doble d’articles amb accés obert que la resta de competidors del mercat.

La versió gratuïta d’1Findr recull fonts d’informació com Google Scholar, mentre que la versió institucional ho fa de bases de dades especialitzades en indexació i abstracció de continguts. D’altra banda, ambdues edicions inclouen una col·lecció de 90 milions d’articles seleccionats publicats en revistes revisades per parells. A més, permeten accedir a 27 milions d’articles amb accés obert de repositoris com ara arXiv, DOAJ i SciELO, i descarregar articles amb un sol clic.

Els camps de recerca que abasta l’1Findr són: arts, humanitats, ciències aplicades, enginyeria i tecnologia, ciències del comportament, ciències de la salut, ciències naturals i ciències socials.

Per  a més informació, podeu consultar el lloc web 1Science així com el de l’1Findr.