El portal web Barcelona & Catalonia Startup Hub, creat per l’agència per la competitivitat de l’empresa ACCIÓ, actualment inclou més de 1.500 start-up catalanes, un 38,5 % més respecte el 2016. Segons l’Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub, 2019, més del 64 % de les empreses emergents treballen amb tecnologies vinculades a la Indústria 4.0. Els sectors vinculats a les TIC, l’oci, i la salut concentren un 40,5 % de les start-up.

L’informe constata que l’any 2018 les start-up catalanes ocupen 16.953 treballadors a Catalunya, una xifra que ha augmentat el 23 % respecte l’any 2016 (13.820 persones). En aquest sentit, es destaca la capacitat d’atracció internacional que tenen Barcelona i Catalunya en aquest àmbit. Un 19 % dels treballadors i un 15 % dels fundadors d’aquestes empreses són estrangers.

L’estudi també revela que les dones estan presents pràcticament en un 22 % dels equips fundadors d’empreses emergents a Catalunya. Es tracta d’un percentatge superior al de la mitjana europea (17,6 %) i al de països com el Regne Unit, els Països Baixos, Suècia o França.

Catalunya capta volums creixents d’inversió internacional. En 5 anys, Barcelona ha atret 2.800 milions d’euros en inversió privada. A més, s’ha consolidat com el principal hub d’empreses emergents del sud d’Europa i ocupa la cinquena posició del rànquing europeu darrera de ciutats com Londres, Berlín, París i Amsterdam. De fet, és el tercer hub preferit pels fundadors si haguessin de tornar a crear una empresa. A més, Barcelona és la quarta ciutat del continent que més inversions ha rebut en empreses emergents.

Per a més informació, podeu consultar  l’Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub, 2019 publicat per ACCIÓ.